Αποτίμηση δράσης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού»

Συμπαράσταση στον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας
14/10/2019
Κατάθεση προσφορών για την προμήθεια προϊόντων στα δημοτικά αναψυκτήρια Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΚΔΒΜ 2 ΑΕ ΟΤΑ) για την περίοδο 2019 – 2020.
08/11/2019
Show all

Την Παρασκευή 18-10-2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Κερατσινίου Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Συμμετείχαν 11 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι/ες κατά  τη διάρκεια του εργαστηρίου γνώρισαν τη φιλοσοφία της εβδομάδας προγραμματισμού, συμμετείχαν σε unplugged δραστηριότητες και εφαρμογές AR. Παράλληλα εξοικειώθηκαν με τα επιδαπέδια ρομπότ beebot, ενώ συζητήθηκαν και υλοποιήθηκαν δραστηριότητες αξιοποίησης τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η δράση

Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από unplugged δραστηριότητες αλλά και δραστηριότητες αξιοποίησης επιδαπέδιων ρομπότ. Οι εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με την αξιοποίηση των επιδαπέδιων ρομπότ ενώ παράλληλα θα σχεδιάσουν δραστηριότητες με σκοπό την υλοποίηση τους μέσα στην τάξη.

X