Μαθήματα Κινηματογράφου

Δωρεάν μαθήματα υπολογιστών
07/09/2015
be SEO professional from Zero
10/11/2015
Show all

Το Σάββατο 28 Νοέμβρη το Κέντρο Κινηματογραφικών Σπουδών του ΚΕΚ Κερατσινίου και του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ξεκινούν τα μαθήματα της σεζόν 2015-16. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2016.

Στόχος των σπουδών είναι η γνωριμία με την κινηματογραφική τέχνη σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα των μαθημάτων θα είναι η συλλογική δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ και μιας μικρού μήκους ταινίας μυθοπλασίας.

Στο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνεται:

  1. Ιστορία κινηματογράφου
  2. Σενάριο
  3. Σκηνοθεσία θεωρεία και πράξη
  4. Βασικές αρχές φωτογραφίας
  5. Υποκριτική κινηματογράφου
  6. Ντοκυμαντέρ, από την θεωρεία στην πράξη

Θα δημιουργηθούν 2 τμήματα διδασκαλίας με βάση την ηλικία των συμμετεχόντων.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται Σαββάτο και Κυριακή πρωί, θα είναι διάρκειας 3 ωρών, και από κοινού τα δύο τμήματα θα συμμετέχουν στις προβολές-μαθήματα που θα διεξάγονται κάθε Κυριακή βράδυ, τόσο με ταινίες σταθμούς για την εξέλιξη του κινηματογράφου, όσο και για γνωριμία με Έλληνες σκηνοθέτες και τον τρόπο που αυτοί εργάζονται.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επιτυχούς φοίτησης.

Tην Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία του Σπ. Τέσκου “Χαραγμένες ζωές”, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70 στις 8.00 μμ.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το νέο διευρυμένο κύκλο σεμιναρίων, παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν στη γραμματεία του ΚΕΚ τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Τηλ. 2104324501 (9 πμ – 9 μμ).

Το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα.

X