Συμπαράσταση στον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ΙΔΟΧ – ∆ίµηνης Απασχόλησης
07/10/2019
Αποτίμηση δράσης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού»
22/10/2019
Show all

Διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε, στην είδηση ότι, η εταιρεία Oil One κατέθεσε αγωγή εναντίον του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Χρήστου Βρεττάκου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΔΒΜ ΙΙ Κερατσινίου Δραπετσώνας κατόπιν πρότασης του μέλους του κ. Κύρου Δημήτριου αποφάσισε ομόφωνα το κάτωθι μήνυμα συμπαράστασης στο δήμαρχο της πόλης μας.

Το Δ.Σ. του ΚΔΒΜ ΙΙ Κερατσινίου Δραπετσώνας, το οποίο  συμμετέχει  επί πολλές δεκαετίες στους αγώνες για τη γενικότερη περιβαλλοντική προστασία και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πολύπαθους περιοχής μας, ενώνουμε και τη δική μας φωνή, με τη φωνή του Δημάρχου, της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών, καταδικάζοντας απερίφραστα την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της ελεύθερης άσκησης των αυτοδιοικητικών καθηκόντων τους και δικαιωμάτων τους.

Καταδικάζουμε  απερίφραστα τον επιχειρούμενο καθολικό εκφοβισμό με δικαστικά μέσα και επαναλαμβάνουμε  προς πάσα κατεύθυνση, πως η κοινωνία μας εδώ απαιτεί, γιατί το δικαιούται να αναπνέει ελευθέρα, οριστική απομάκρυνση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων δίπλα από τα σπίτια και τα σχολειά μας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στον μεταξύ χρόνο απαιτούμε ολοκληρωμένο, ουσιαστικό και διαρκή έλεγχο της τήρησης της ελληνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, των περιβαλλοντικών όρων και άλλων σχετικών κανόνων ορθής λειτουργίας των βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιφέρειά μας, όπως είναι, η Oil One, η Lafarge,  το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας κλπ.

Σήμερα κιόλας, να ανακληθεί η αγωγή της εταιρείας Oil One εναντίον του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου.

X