Αποτίμηση δράσης “Code Your Story”

Δημοπράτηση εκμίσθωσης κυλικείου χειμερινού κινηματογράφου
27/11/2019
Πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ΙΔΟΧ – ∆ίµηνης Απασχόλησης
09/12/2019
Show all

Την Παρασκευή 29-11-2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης II Κερατσινίου Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, εργαστήριο για γονείς και παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Συμμετείχαν 12 άτομα (6 παιδιά και 6 γονείς). Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε μια unplugged δραστηριότητα. Τα παιδιά μετέτρεψαν τους γονείς τους σε “ρομπότ” και προγραμματίζοντας τους, τους έδωσαν εντολές με σκοπό τους οδηγήσουν στο σωστό σημείο. Παράλληλα γονείς και παιδιά, εξοικειώθηκαν με την αξιοποίηση των επιδαπέδιων ρομπότ και δημιούργησαν δύο μοναδικές ιστορίες, τις οποίες παρουσίασαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν “ως πίστες” στα επιδαπέδια ρομπότ”.

Η παρούσα δράση, απέδειξε ότι η φαντασία δεν έχει όρια. Οι συμμετέχοντες/ουσες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, δημιούργησαν δύο μοναδικές ιστορίες, οι οποίες στη συνέχεια εικονογραφήθηκαν και παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια.

Η δράση όμως δεν σταματά εδώ. Οι ιστορίες μεταφέρθηκαν στο πλέγμα του επιδαπέδιου ρομπότ δημιουργώντας δύο νέες πίστες.

Μικροί και μεγάλοι προγραμμάτισαν τα επιδαπέδια ρομπότ beebot και αφηγήθηκαν την ιστορία με ένα διαφορετικό τρόπο. Μπορείτε να δείτε τη δράση και τις ιστορίες στο ψηφιακό βιβλίο που δημιουργήθηκε και είναι διαθέσιμο παρακάτω.

Οι Εκπαιδευτικοί:

Κωνσταντίνα Παπαδόγκωνα, Προϊσταμένη 22ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου

Τσαπάρα Μαρία, Med, 2ο Νηπιαγωγείο Περάματος, Leading Teacher Eu Code Week, Scientix and WRO Hellas Ambassador

X