Πρόγραμμα Σινέ Aλέκος Χρυσοστομίδης | 10.8.2020 – 13.8.2020

Πρόγραμμα Σινέ Μάρθα Καραγιάννη | 10.8.2020 – 13.8.2020
08/08/2020
Πρόγραμμα Σινέ Μελίνα | 17.8.2020 – 23.8.2020
14/08/2020
Show all

Οι θρύλοι του Βαρόνου Μινχάουζεν

Baron Prášil

Fiction, έγχρωμο, 87΄, Τσεχοσλοβακία, 1961

Δευτέρα 10.8 | Ώρα έναρξης 21.00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένα φιλμ εμπνευσμένο από τη ζωή του αριστοκράτη, ταξιδιώτη, τυχοδιώκτη Καρλ Φρίντριχ Ιερόνιμους φον Μινχάουζεν, όπως περιγράφεται στο βιβλίο των Ρούντολφ Ράσπε και Γκότφριντ Α. Μπίργκε, γραμμένο στα τέλη του 18ου αιώνα. Ο Μινχάουζεν είναι ένας άντρας που διασκεδάζει το κοινό με απίστευτες ιστορίες από τα χρόνια της στρατιωτικής του θητείας. Οι αφηγήσεις των μαχών, διανθίζονται με λεπτομέρειες ασυνήθιστων μεταφορών από τόπο σε τόπο. Στη δική του εκδοχή, ο Κάρελ Ζέμαν, έχει προσθέσει έναν αστροναύτη ονόματι Τόνικ, έναν σύγχρονο ήρωα που αντιπροσωπεύει την επιστήμη ως αντίποδα της φαντασίας.

Κλείσε το εισητηριό σου τώρα!

Προπώληση εισητηρίων για το σινέ”Αλέκος Χρυοστομίδης” εδώ.

Ο θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βέρν

Vynález zkázy

Fiction, ασπρόμαυρο, 84΄, Τσεχοσλοβακία, 1958

Τρίτη 11.8  | Ώρα έναρξης 21.00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο «Θαυμαστός Κόσμος του Ιουλίου Βερν», με τον πρωτότυπο τίτλο «Θανάσιμη Εφεύρεση», ήταν η πιο φιλόδοξη ταινία του Κάρελ Ζέμαν πίσω στο 1958. Μια μεταφορά του «Μπροστά στη Σημαία» του συγγραφέα Ιούλιου Βερν, αλλά και με κομμάτια εμπνευσμένα από το «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα», τη «Μυστηριώδη Νήσο» και το «Ροβήρος ο Κατακτητής». Μία ονειρική και πειραγμένη ταινία επιστημονικής φαντασίας αξιοποιώντας κάθε πιθανό τρικ. Σαν τον Μελιές, ο Ζέμαν αξιοποιεί κάθε πιθανό τρικ, συνδυάζοντας ζωντανή δράση, animation, κούκλες και ζωγραφισμένα στο χέρι σκηνικά που μοιάζουν με το θρίαμβο του εκλεπτυσμένου πρωτογονισμού. Η ποικιλία των τρικ και των συνθέσεων μοιάζει ανεξάντλητη. Μόλις αντιλαμβάνεσαι ένα εφέ, μια άλλη εικόνα έρχεται για να σε μπερδέψει.

Ουπς! Ο Νώε Έφυγε…

Ooops! Noah Is Gone…

Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Περιπέτεια | Γερμανία | 2015 | 87 λεπτά

Τετάρτη 12.8 & Πέμπτη 13.8 | Ώρες έναρξης 21.00

Ο Ντέιβ και ο γιος του, Φίνι, ανήκουν στο περίεργο είδος των φρουφρούληδων, ένα αδέξιο και ιδιαίτερης όψης ζώο που φαινομενικά δεν κάνει για τίποτα -σε τέτοιο βαθμό που δεν τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην Κιβωτό του Νώε. Με τη βοήθεια από δύο γραπίνες, της Χέιζελ και της κόρης της, Λία, ο Φίνι κι ο Ντέιβ καταφέρνουν να περάσουν ως λαθρεπιβάτες. Όταν όμως η Κιβωτός αναχωρήσει, η Λία κι ο Φίνι μένουν κατά λάθος πίσω και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Το παράδοξο αυτό δίδυμο, παρέα με διάφορα ζωάκια που συναντούν στον δρόμο, πρέπει να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών μπελάδες, από τα νερά που ολοένα φουσκώνουν γύρω τους, ως και άλλα ζώα που τους έχουν βάλει στο μάτι. Στο μεταξύ, οι γονείς τους, που ξέμειναν πίσω στην Κιβωτό, κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουν πίσω και να σώσουν τα παιδιά τους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των σινέ | Καλοκαίρι 2020

Cine Αλέκος Χρυσοστομίδης
Cine Μάρθα Καραγιάννη
Cine Μελίνα
X