Περιορισμένες θέσεις

Κλείσε μια θέση συμπληρώνοντας την αίτηση. Θα υπάρξει τηλεφωνική επιβεβαίωση.

Σε ποιους απευθύνεται: Εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας

Αριθμός συμμετεχόντων/ουσων: 20 άτομα

Χώρος: ΚΔΒΜ ΙΙ δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Ημέρα: Παρασκευή 18/10/2019 | Ώρα: 17.30

Διάρκεια: 1 1/2 ώρα

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Στόχος: Υλοποίηση δραστηριοτήτων με την αξιοποίηση επιδαπέδιων ρομπότ | Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής εβδομάδας προγραμματισμού,

Εκπαιδευτικός: Τσαπάρα Μαρία, Med, Leading Teacher Eu Code Week, Scientix and WRO Hellas Ambassador.

Τι είναι η εβδομάδα προγραμματισμού:

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week)  είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με σκοπό την προώθηση της εκμάθησης προγραμματισμού και της δημιουργίας με κώδικα. Στόχος του εγχειρήματος είναι η εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσοτέρων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων σε όλη την Ευρώπη, μέσα από δράσεις εκδηλώσεων κώδικα σε σχολεία, ομίλους και κοινότητες μάθησης, βιβλιοθήκες, κ.α. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού προσφέρει σε όλους τους/τις μαθητές/τριες τη δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου, παρέχοντας δωρεάν σε σχολεία και εκπαιδευτικούς ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, εκπαιδευτικό υλικό, διεθνείς προκλήσεις και ευκαιρίες ανταλλαγών.

Η δράση

Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από unplugged δραστηριότητες αλλά και δραστηριότητες αξιοποίησης επιδαπέδιων ρομπότ. Οι εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με την αξιοποίηση των επιδαπέδιων ρομπότ ενώ παράλληλα θα σχεδιάσουν δραστηριότητες με σκοπό την υλοποίηση τους μέσα στην τάξη.

Περιορισμένες θέσεις

Κλείσε μια θέση συμπληρώνοντας την αίτηση. Θα υπάρξει τηλεφωνική επιβεβαίωση.